Oncologische Personal trainer

De specialist op het gebied van Kanker en training

Trainen na kanker

Personal trainer oncologie

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, verandert je leven. Er komen direct veel vragen en onzekerheden. Vaak volgt er een intensief behandeltraject. Eén feit staat vast: op een verantwoorde manier bewegen, draagt bij aan een spoedig herstel. Een operatie, chemotherapie of bestraling vergt veel van het lichaam. Met een gespecialiseerde ‘Personal trainer Oncologie’, is ondersteuning op vele vlakken gewaarborgd.

Voor de behandelingen

Better in Better out !

Voorafgaand aan een behandeling, kun je jouw kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Zodat je zo fit mogelijk het behandeltraject in gaat. Beweging kan onder meer resulteren in een sneller herstel, minder klachten vanuit de bijwerkingen en verminderde vermoeidheid. Tijdens deze fase kan een Personal trainer Oncologie de Oncologie Fysiotherapeut met een gericht beweeg programma ondersteuning geven.

Tijdens de behandelingen

Zo fit mogelijk tijdens de behandelingen!

Tijdens de behandelingen geeft beweging op jouw niveau energie. De nadruk ligt daarbij op het behouden van je uithoudingsvermogen en spierkracht. In deze fase word je begeleid door een Oncologie Fysiotherapeut. Samen met de therapeut, kan de Personal trainer Oncologie je helpen om zo fit mogelijk de behandelingen in te gaan.

Na de behandelingen

Verantwoord opbouwen!

Na afloop van het traject kun je gaan trainen om je herstel te bespoedigen en zowel je spierkracht als uithoudingsvermogen weer op te bouwen.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat bewegen geweldige resultaten oplevert. Er wordt minder vermoeidheid ervaren en je verkleint het risico op overlijden, alsmede ‘recidive’ (terugkeren) van borst-, darm- en prostaatkanker. Daarnaast zijn er ook positieve effecten aangetoond op de ‘botgezondheid’, kwaliteit van het leven, nachtrust, en stress, maar ook de seksuele en cognitieve gezondheid.

Een ander onderzoek heeft aangetoond dat ‘kankersurvivors’ die ten minste één keer per week krachttraining deden, liefst 33% minder kans hadden op sterfte als gevolg van deze ziekte.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen bij borst- en darmkanker. De verwachting is inmiddels, dat de positieve effecten ook voor andere vormen van kanker snel merkbaar zijn.


Kunnen wij je ergens over adviseren? Of heb je een vraag?

Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht. Dan gaan we samen kijken naar een passende oplossing.